• KOLOBEŽKIÁDA

          • Dnes 9.4.2024 sa v našej škôlke uskutočnila už tradičná Kolobežkiáda. Deti prekonávali rozmanité dráhy, či už formou sútaže dvojíc, štafety, dodržiavania jazdy vpravo alebo dokonca aj okruh na formuli.

            Jazdili taktiež na rôznych dopravných prostriedkoch: bicykel, odrážadlo, kolobežka a spomínaná nová formula. Prešli si krstom nové dopravné prostriedky. Deti mali najväčšiu radosť práve z formule. Deti okrem fyzických úloh, museli riešiť aj logické, matematické úlohy a hádanky. Deti za splnenie všetkých stanovíšť dostali Vodičský preukaz pre šikovného škôlkara s ich menom. Dúfam, že sa táto vydarená akcia bude opakovať aj nabudúci rok, a preto Doskolobežkovania!

          • VYHRALI SME 3.MIESTO VO VÝTVARNEJ SÚŤAŽI

          • V marci sa naša materská škola zapojila do výtvarnej súťaže od Lenivej učiteľky na tému "KNIHOMOĽ". S deťmi sme sa rozprávali kto to ten "knihomoľ" je a vymýšľali ako vyzerá. Deti z predškolských tried nakreslili triedneho knihomoľa.  Do súťaže sme poslali dve výtvarné práce. Jedného originálneho knihomoľa nakreslila Emmka z triedy Zajkov a druhého Oliverko z triedy Sovičiek.  Celkovo súťažilo až 120 výtvarných prác z celého Slovenska. Počas veľkonočných prázdnin prebiehalo hlasovanie. Ďakujeme všetkým, ktorí podporili svojím hlasom deti z našej materskej školy. Emmka získala 3. miesto za svoje výtvarné dielo. Deti, ktoré sa zapojili boli odmenené diplomom a pastelkami. Do triedy sme získali vecnú cenu Puzzle- farebná abeceda. Deti v našej MŠ veľa kreslia a preto nás potešilo, že sme dostali aj maľovanky dinosaurov a jednorožcov. Veľmi sa tešíme tomuto úspechu.

          • PODPORTE PROSÍM DNES A ZAJTRA VO VÝTVARNEJ SÚŤAŽI DETI Z NAŠEJ MŠ

          • Vážení rodičia, veľmi pekne Vás prosíme o podporu našich detí vo výtvarnej súťaži. V prípade výhry môžeme získať odmenu. Prosíme Vás hlasovanie prebieha na stránke https://www.lenivaucitelka.sk/sutaz/hlasovanie/ . Podmienkou hlasovania je registrácia. Nemusíte byť učiteľom ani zamestnancom MŠ.

            PROSÍME VÁS HLASUJTE ZA číslo 51 a 52. Budeme radi ak oslovíte aj vašich známych a priateľov.

            (ABY BOLO HLASOVANIE ÚSPEŠNÉ JE POTREBNÉ ZAKLIKNÚŤ MINIMÁLNE 5 VÝTVARNÝCH PRÁC)

            ĎAKUJEME ZA PODPORU.

          • NÁVŠTEVA ZŠ STUPAVA

          • Dnes, v utorok dňa 26.3.2024 navštívili deti z triedy Zajkov a Sovičiek ako predškoláci Základnú školu v Stupave. 

            Mohli tak zasadnúť do školských lavíc prvej triedy a spolu s prvákmi zažiť jednu vyučovaciu hodinu. Vyskúšali si poznávanie písmen abecedy, počítanie aj písanie. V škôlke sa potom všetci zhodli, že sa do školy veľmi tešia!

          • PUTOVANIE ZA VODOU

          • Pri príležitosti dnešného Svetového dňa vody sme deťom pripravili zábavné dopoludnie pod názvom PUTOVANIE ZA VODOU. Deti prišli do materskej školy v modrom oblečení. Za túto spoluprácu ďakujeme  rodičom. 

            Pre deti bolo pripravených 5 stanovíšť, na ktorých sa zabavili a zároveň naučili aj niečo nové - kvapkové pexeso, meranie a porovnávanie objemu vody, štafetová kvapková súťaž, filtrácia vody. Posledným stanovišťom bolo prekonávanie prekážkovej dráhy, kedy sa deti premenili na kvapky v potôčiku. Pomocou pani učiteliek preplávali týmto zážitkovým učením a plnými dúškami si užívali krásne dopoludnie. Na záver deti predniesli vlastné vymyslené básničky, na ktorých si spolu s pani učiteľkami potrápili svoje malé hlavičky. Spoločne sme si vytvorili pojmovú mapu „Na čo všetko potrebujeme vodu“. Deti boli odmenené kvapkovou maľovankou a medailou v tvare usmievajúcej sa kvapôčky.

          • ĎAKUJEME, ŽE STE SA S NAMI ZAPOJILI DO PONOŽKOVEJ VÝZVY

          • Dňa 21.3.2024 sa naša materská škola zapojila do akcie "PONOŽKOVÁ VÝZVA" pri príležitosti SVETOVÉHO DŇA DOWNOVHO SYNDRÓMU.

            Chceli by sme poďakovať touto cestou rodičom, deťom a aj zamestnancom materskej školy, že sa symbolicky zapojili do tejto výzvy.

          • OZNÁMENIE O RIADITEĽSKOM VOĽNE

          • Riaditeľka Materskej školy Ružová Stupava, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade so zákonom 138/2019 Z. z. podľa § 57 ods. 2 písm. b

                                                                                       udeľuje

            riaditeľské voľno všetkým deťom dňa 28.03.2024 (štvrtok) a dňa 02.04.2024 (utorok) v čase Veľkonočných prázdnin z dôvodu vzdelávania zamestnancov

            Vo výchovno-vzdelávacom procese sa bude pokračovať v stredu 03.04.2024.

            Bc. Monika Snopková, riaditeľka MŠ

          • NAVŠTÍVILI SME STARÚ ĽUDOVÚ ŠKOLU V PLAVECKOM ŠTVRTKU

          • Dňa 19.03.2024 sa deti z triedy Zajkov a Sovičiek v rámci týždennej témy zúčastnili exkurzie v Starej ľudovej škole v Plaveckom Štvrtku, ktorá preniesla deti priestormi, ktoré dýchajú minulosťou.

            Deti mali možnosť zasadnúť do školských lavíc, ktoré možno drali ich starí rodičia, listovať v knihách, z ktorých sa učili rodičia, starí rodičia. Vyskúšali si písanie husím brkom, a aj kriedou na bridlicovú tabuľu, tkanie na krosnách a mnohé ďalšie ľudové remeslá. Exkurzia bola deťom prispôsobená vzdelávacou, hravou i zábavnou formou.

          • NÁVŠTEVA MESTSKEJ KNIŽNICE RUDA MÓRICA

          • V rámci temy týždňa "Kniha náš kamarát" deti z triedy Zajkov a Sovičiek navštívili Mestskú knižnicu Ruda Mórica v Stupave. Oboznámili sa ako v knižnici prebieha požičiavanie knih. Poprezerali si knižky a dokonca si jednu rozprávkovú knižku požičali do materskej školy.