• NÁVRATKA NA DOTÁCIU PREDŠKOLÁKOV v škol. roku 2024/2025

          • Vážení rodičia budúcich predškolákov.

            Pre deti, ktoré si budú od 1.9.2024 plniť povinné predprimárne vzdelávanie je v Edupage v sekcii Žiadosti/Vyhlásenia sprístumnená "Žiadosť o dotáciu na stravu- NÁVRATKA- pletí od 1.9.2024".

            Prosíme Vás o jej vyplnenie do 27.6.2024.

          • ROZLÚČKA S PREDŠKOLÁKMI

          • Dňa 18.6.2024 sa naši predškoláci lúčili s materskou školou a jej zamestnacami. Pripravili si rôzne básne, piesne a tančeky. Doobeda sa konala rozlučka so zamestnancami a deťmi, kedy predškoláci aspoň formou básne poďakovali pani učiteľkám, pani upratovačkám, tetám kuchárkam a ujovi školníkovi. Obdarovali ich darčekom na pamiatku.

            Poobede sa konala rozlúčka predškolákov pre rodičov. Deti z tiedy Sovičiek vystupovali v krojoch a zatancovali ľudový tanček. Deti z triedy Zajkov zasa tancovali na populárnu piesň. Pani riaditeľka pasovala všetkých predškákov za školákov. Deti dostali na pamiatku knižku s venovaním. Nasledovalo pohostenie pre našich predškolákov. Deti si pochutili na chutnej torte. Kto chcel mohol sa odfotografovať vo fotobúdke s rôznymi zábavnými rekvizitami. Našim predškolákom prajeme veľa úspechov v základnej škole.

          • MOTÝLIA ZÁHRADA VLČKOVCE

          • Dnes 11.6.2024 trieda Zajkov a Sovičiek navštívili motýliu záhradu. Deti spoznali veľa druhov motýľov. Motýle im pristáli na ruke, na nohe i na hlave. Deti si odniesli nezabudnuteľný zážitok.

          • DEŇ RODINY 2024

          • Rodina je veľmi dôležitá v živote každého človeka. Dňa 7.6. 2024 sme sa stretli spoločne na školskom dvore našej materskej školy, aby sme strávili spoločné popoludnie pri príležitosti Dňa rodiny.

            Deťom prišla zaspievať speváčka Mia. Kúzelník vykúzlil úsmev a zabával nás Pollák band. Dobrá nálada zavládla od začiatku až do konca. Tancovali deti a pridali sa aj rodičia. Výborné koláčiky napečené mamičkami chutili deťom aj dospelým. Opekačka, historické hry, skákací hrad a nakoniec aj počasie nás nesklamalo.

            Veľké poďakovanie patrí celému kolektívu MŠ Ružová za tímovú prácu pri organizácii podujatia. Už teraz sa tešíme na ďalšie príjemné podujatie. Ďakujeme aj rodičom a deťom za príjemne strávený čas.

             

          • ROZPRÁVKOVÝ DEŇ DETÍ

          • Naša materská škola v utorok 4.6.2024 ožila rozprávkovými postavami a plnením rozprávkových úloh pri príležitosti MDD. Počasie nám síce nevyšlo, nás to však neodradilo a rozprávkový deň sme si užili v interiéri materskej školy.

              

            Atmosféra bola podčiarknutá rozprávkovými kostýmami, v ktorých prišli deti do škôlky. V jednotlivých triedach, v spálni, šatni i v jedálni čakali na deti úlohy, ktoré im pripravil vodník Otík. Deti spojili múdre hlavičky a s nedočkavosťou a zvedavosťou deťom prirodzenou sa vydali na cestu za hľadaním pokladu. Postupovali podľa rozprávkovej mapy, na ktorú po úspešnom splnení úloh získali aj pečiatku s písmenkom. Čakalo ich 6 stanovíšť, na ktorých skladali pieseň z nôt pre princeznú, pomáhali vodníkovi čistiť jazierko a vytriediť odpadky, niesli vajce na vandrovku cez prekážkovú dráhu, fúkali silno ako vlci, bojovali s drakom, hľadali Janka Hraška v ryži, múke a slize. Nakoniec ich čakal vodník Otík s písmenkami a spolu s pečiatkami z rozprávkovej mapy zostavili slovo POKLAD. Našli meštek s rozstrihaným obrázkom, ktorý spoločnými silami zložili a ten im ukázal, kde sa poklad nachádza. Odmenou bol bublifuk a cukríčky. Deti si užili deň plný radosti a veselých zážitkov.

          • SOVIČKY V EKOCENTRE STUPAVA

          • Deti z triedy Sovičiek dnes navštívili Ekocentrum Stupava. V rámci našej témy týždňa " V ríši hmyzu" a tiež projektu "Príroda pre všetkých" lektorka z CHKO Záhorie pútavou formou porozprávala deťom o rôznych druhoch hmyzu, ktoré sa vyskytujú na lúkach a v lesoch v okolí Stupavy.

            Deti najskôr v skupinovej aktivite priamo v prostredí parku hľadali rôzne zaujímavé súčasti prírody, následne v interiéri Ekocentra sledovali prezentáciu o vývojových štádiách hmyzu. Všetky deti boli veľmi zaujaté a aktívne a aj takouto formou si mohli dnes doplniť svoje doterajšie poznatky.

          • Prerušenie prevádzky počas letných prázdnin

          • Riaditeľka MŠ oznamuje rodičom, že so súhlasom zriaďovateľa mesta Stupava bude prevádzka materskej školy prerušená v termíne od 01.08. 2024 do 30.08.2024. Obnovená bude 02.09.2024. 

            Prevádzka MŠ bude v mesiaci júl od 01.07. 2024 do 31.07.2024 v prázdninovom režime. 

          • DIVADELNÉ PREDSTAVENIE - MRAVEC GREGOR

          • Dňa 13.5.2024 sme mali v našej materskej škole divadelné predstavenie Mravec Gregor v rámci témy týždňa "V RÍŠI HMYZU". Mravec Gregor nám zahral divadielko o skutočnom domove, láske a priateľstve. Deti príbeh o Mravcovi Gregororovi zaujal.