• DETSKÁ ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA - 6.ročník

          • V dňoch 22.5, 23.5. a 25.5.2023 sa v našej materskej škole konal už 6.ročník detskej športovej olympiády.Nie je to hocijaká olympiáda ako by sa mohlo zdať.

            Zážitkovým učením deti oboznamujeme s jej charakteristickými symbolmi a poslaním. Tradične sme ju zahájili slávnostným nástupom všetkých tried a Štátnou hymnou SR, pri ktorej sa deti učia potichu stáť a počúvať. Deti i pani učiteľky mali oblečené reprezentatívne tričká s logom svojej triedy. Nasledovalo slávnostné vztýčenie olympijskej zástavy, zapálenie nášho škôlkarského olympijského ohňa, oboznámenie sa s pravidlami športového správania sa a samozrejme nechýbal ani olympijský sľub. Pred športovým disciplínami sa deti poriadne rozcvičili pri veselej rozcvičke s hudbou.

            Počasie nám krásne prialo. Detičky si s chuťou a radosťou užili všetky disciplíny, ktoré im pani učiteľky pripravili primerane ich veku. V každej triede boli vyhodnotené a ocenené 3 dievčatká a 3 chlapci. Na stupňoch pre víťazov si slávnostne prevzali kovové medaile i diplomy. Víťazmi boli samozrejme všetci a získali pamätnú medailu za účasť.

            Na záver si deti pochutnali na pohári plnom ovocia, ktorý bol ďalšou odmenou za ich veľkú športovú snahu. Ale o tom všetkom vám iste porozprávajú s nadšením sami.

          • SOVIČKY V EKOCENTRE- VODNÝ HMYZ

          • Dňa 24.5.2023 sa deti z triedy Sovičiek zúčastnili v Ekocentre Stupava prednášky "Vodný hmyz".

            Deti spoznávali, ktorý hmyz žije v blízkosti vody, aké sú vývojové stádia komára. Počas prednášky sme mali k dispozícií monžstvo obrázkového materiálu, názorné ukážky hmyzu.

          • Prerušenie prevádzky počas letných prázdnin

          • Riaditeľka MŠ oznamuje rodičom, že so súhlasom zriaďovateľa mesta Stupava bude prevádzka materskej školy prerušená v termíne od 03.07.2023 do 31.07.2023 a od 21.08.2023 do 31.08.2023. Prevádzka MŠ bude v mesiaci august od 01.08. 2023 do 18.08.2023 v prázdninovom režime.

          • DIVADLO NA HOJDAČKE – KOLOBEH VODY

          • Dňa 27.4.2023 našu škôlku navštívilo Divadlo Na hojdačke  s predstavením Kolobeh vody.

            Deti boli s kolobehom vody oboznámené prostredníctvom hlavnej hrdinky kvapky Medardy, ktorá sa zúčastnila bežeckých pretekov. Počas súťaženia prešla rôznymi miestami, dobehla na dúhu, do miest, na lúku. Zoznámila sa so psíkom, ktorý ju zobral do kúpeľov, po ktorých sa Medarda dostala do cieľa. Deti si na záver  zaspievali a zatancovali spolu s hercami vodnú pesničku. Divadielko sa im veľmi páčilo.

             

          • ZAJKOVIA V EKOCENTRE- VTÁKY NA KŔMIDLÁCH

          • Dňa 26.4.2023 sme s deťmi z triedy Zajkov navštívili Ekocentrum, kde sme sa zúčastnili prednášky o vtákoch, ktoré žijú v blízkosti obydlí.

            Deti boli prekvapené, koľko druhov vtáčikov, lieta okolo ich domčekov. Naučili sa aké semienka im najviac chutia. Rozprávali sa, ako sa môžu o vtáky v zime starať, aké kŕmidlá sú pre nich vhodné. Vtáčiky, ktoré sa im najviac páčili si nakreslili.

          • LESNÁ PEDAGOGIKA V NAŠEJ MŠ

          • V dňoch 19.4.2023 a 24.4.2023 sa v triede Sovičiek a v triede Zajkov uskutočnila prednáška pod názvom "Lesná pedagogika" pri príležitosti medzinárodného "Dňa Zeme". 

            Deťom prišli prednášať zamestnanci Vojenských lesov a majetkov SR, š.p. z Malaciek. Deti sa dozvedeli aké sú etáže lesa a aké živočíchy v jednotlivých etážach žijú (diviaky, jelene, daniele, srnky, medvede, tiež vtáctvo a plazy). Mali tiež možnosť prezrieť si ukážky parohov z jeleňa, daniela, srnca alebo aj kly z diviaka. Prednáška prebiehala hravou formou a formou diskusie. Predmetom prednášky bolo ako sa máme v lese správať. Na záver si deti vyrobili amulet z prírodných materiálov.  

          • NÁVŠTEVA ZŠ Kpt. J. Nálepku v Stupave

          • Dňa 18.4.2023 sme s deťmi z triedy Sovičiek a Zajkov navštívili základnú školu.

            Deťom v triedach pani učiteľky pripravili krátku ukážku,  ako prebieha hodina slovenského jazyka a matematiky. Predškoláci sa zapojili do plnenia cvičení, z čoho bolo nadšení.  Prváci požičali svoje miesta v laviciach našim škôlkarom a s ich pomocou vypracovávali úlohy, ktoré dostali. Na záver si deti navzájom zaspievali pripravenú pesničku. Predškolákom sa veľmi páčilo a už sa tešia do školy.

          • SOVIČKY V EKOCENTRE - KAMUFLÁŽ

          • Dňa 12.4.2023 sa trieda Sovičiek zúčastnila v Ekocentre Stupava prednášky pod názvom "Kamufláž". 

            Deti poznávali, akým spôsobom sa živočíchy v prírode maskujú a prečo sa maskujú. Dozvedeli sa, že to nie je len z dôvodu, aby predišli nebezpečenstvu, ale aj preto, ako sa práve cítia. Deti mali k dispozícií nmnožstvo obrázkov a materiálov. Z prednášky odchádzali nadšené a obohotené o nové poznatky.