• PODPORTE PROSÍM DNES A ZAJTRA VO VÝTVARNEJ SÚŤAŽI DETI Z NAŠEJ MŠ

          • Vážení rodičia, veľmi pekne Vás prosíme o podporu našich detí vo výtvarnej súťaži. V prípade výhry môžeme získať odmenu. Prosíme Vás hlasovanie prebieha na stránke https://www.lenivaucitelka.sk/sutaz/hlasovanie/ . Podmienkou hlasovania je registrácia. Nemusíte byť učiteľom ani zamestnancom MŠ.

            PROSÍME VÁS HLASUJTE ZA číslo 51 a 52. Budeme radi ak oslovíte aj vašich známych a priateľov.

            (ABY BOLO HLASOVANIE ÚSPEŠNÉ JE POTREBNÉ ZAKLIKNÚŤ MINIMÁLNE 5 VÝTVARNÝCH PRÁC)

            ĎAKUJEME ZA PODPORU.

          • NÁVŠTEVA ZŠ STUPAVA

          • Dnes, v utorok dňa 26.3.2024 navštívili deti z triedy Zajkov a Sovičiek ako predškoláci Základnú školu v Stupave. 

            Mohli tak zasadnúť do školských lavíc prvej triedy a spolu s prvákmi zažiť jednu vyučovaciu hodinu. Vyskúšali si poznávanie písmen abecedy, počítanie aj písanie. V škôlke sa potom všetci zhodli, že sa do školy veľmi tešia!

          • PUTOVANIE ZA VODOU

          • Pri príležitosti dnešného Svetového dňa vody sme deťom pripravili zábavné dopoludnie pod názvom PUTOVANIE ZA VODOU. Deti prišli do materskej školy v modrom oblečení. Za túto spoluprácu ďakujeme  rodičom. 

            Pre deti bolo pripravených 5 stanovíšť, na ktorých sa zabavili a zároveň naučili aj niečo nové - kvapkové pexeso, meranie a porovnávanie objemu vody, štafetová kvapková súťaž, filtrácia vody. Posledným stanovišťom bolo prekonávanie prekážkovej dráhy, kedy sa deti premenili na kvapky v potôčiku. Pomocou pani učiteliek preplávali týmto zážitkovým učením a plnými dúškami si užívali krásne dopoludnie. Na záver deti predniesli vlastné vymyslené básničky, na ktorých si spolu s pani učiteľkami potrápili svoje malé hlavičky. Spoločne sme si vytvorili pojmovú mapu „Na čo všetko potrebujeme vodu“. Deti boli odmenené kvapkovou maľovankou a medailou v tvare usmievajúcej sa kvapôčky.

          • ĎAKUJEME, ŽE STE SA S NAMI ZAPOJILI DO PONOŽKOVEJ VÝZVY

          • Dňa 21.3.2024 sa naša materská škola zapojila do akcie "PONOŽKOVÁ VÝZVA" pri príležitosti SVETOVÉHO DŇA DOWNOVHO SYNDRÓMU.

            Chceli by sme poďakovať touto cestou rodičom, deťom a aj zamestnancom materskej školy, že sa symbolicky zapojili do tejto výzvy.

          • OZNÁMENIE O RIADITEĽSKOM VOĽNE

          • Riaditeľka Materskej školy Ružová Stupava, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade so zákonom 138/2019 Z. z. podľa § 57 ods. 2 písm. b

                                                                                       udeľuje

            riaditeľské voľno všetkým deťom dňa 28.03.2024 (štvrtok) a dňa 02.04.2024 (utorok) v čase Veľkonočných prázdnin z dôvodu vzdelávania zamestnancov

            Vo výchovno-vzdelávacom procese sa bude pokračovať v stredu 03.04.2024.

            Bc. Monika Snopková, riaditeľka MŠ

          • NAVŠTÍVILI SME STARÚ ĽUDOVÚ ŠKOLU V PLAVECKOM ŠTVRTKU

          • Dňa 19.03.2024 sa deti z triedy Zajkov a Sovičiek v rámci týždennej témy zúčastnili exkurzie v Starej ľudovej škole v Plaveckom Štvrtku, ktorá preniesla deti priestormi, ktoré dýchajú minulosťou.

            Deti mali možnosť zasadnúť do školských lavíc, ktoré možno drali ich starí rodičia, listovať v knihách, z ktorých sa učili rodičia, starí rodičia. Vyskúšali si písanie husím brkom, a aj kriedou na bridlicovú tabuľu, tkanie na krosnách a mnohé ďalšie ľudové remeslá. Exkurzia bola deťom prispôsobená vzdelávacou, hravou i zábavnou formou.

          • NÁVŠTEVA MESTSKEJ KNIŽNICE RUDA MÓRICA

          • V rámci temy týždňa "Kniha náš kamarát" deti z triedy Zajkov a Sovičiek navštívili Mestskú knižnicu Ruda Mórica v Stupave. Oboznámili sa ako v knižnici prebieha požičiavanie knih. Poprezerali si knižky a dokonca si jednu rozprávkovú knižku požičali do materskej školy.