• NÁVŠTEVA ZŠ Kpt. J. Nálepku v Stupave

          • Dňa 18.4.2023 sme s deťmi z triedy Sovičiek a Zajkov navštívili základnú školu.

            Deťom v triedach pani učiteľky pripravili krátku ukážku,  ako prebieha hodina slovenského jazyka a matematiky. Predškoláci sa zapojili do plnenia cvičení, z čoho bolo nadšení.  Prváci požičali svoje miesta v laviciach našim škôlkarom a s ich pomocou vypracovávali úlohy, ktoré dostali. Na záver si deti navzájom zaspievali pripravenú pesničku. Predškolákom sa veľmi páčilo a už sa tešia do školy.

          • SOVIČKY V EKOCENTRE - KAMUFLÁŽ

          • Dňa 12.4.2023 sa trieda Sovičiek zúčastnila v Ekocentre Stupava prednášky pod názvom "Kamufláž". 

            Deti poznávali, akým spôsobom sa živočíchy v prírode maskujú a prečo sa maskujú. Dozvedeli sa, že to nie je len z dôvodu, aby predišli nebezpečenstvu, ale aj preto, ako sa práve cítia. Deti mali k dispozícií nmnožstvo obrázkov a materiálov. Z prednášky odchádzali nadšené a obohotené o nové poznatky. 

          • ROZPRÁVKOVOU CESTOU

          • Rozprávky sú pre deti predškolského veku ich veľkým svetom. V rámci marcovej mesačnej témy „KNIHA, NÁŠ KAMARÁT“, sa deti dňa 15.3.2023 vydali na „ROZPRÁVKOVÚ CESTU“ po našej materskej škole.

            Každá trieda predstavovala jednu rozprávku, nevedeli však akú. Ich úlohou bolo na piatich stanovištiach na školskom dvore hľadať indície označené farebnou stužkou. Každá trieda mala inú farbu stužky, na každom stanovišti si našli jednu indíciu. Na základe týchto nájdených indícií si spoločne potrápili hlavičky, porozmýšľali a všetci úspešne uhádli akú rozprávku predstavuje ich trieda. Na záver každá trieda spolu vyrobila svoju dvojstranovú rozprávkovú „knihu“. Odmenou bola všetkým pekná rozprávková maľovanka.

          • STAVEBNÉ PRÁCE V AREÁLI MATERSKEJ ŠKOLY

          • Vážení rodičia a návštevníci areálu materskej školy,

            od 06.03.2023 (pondelok)

            sa začínajú stavebné práce v materskej škole – realizácia stavby novej budovy na rozšírenie kapacity materskej školy.

            Po dohode so zriaďovateľom a zhotoviteľom stavby budú stavebné práce prebiehať počas riadnej prevádzky materskej školy.

            V záujme zachovania bezpečnosti a ochrany zdravia detí, zamestnancov bude nevyhnutné prijať mimoriadne organizačné a bezpečnostné opatrenia v materskej škole.

            Od pondelka 06.03.2023 bude pre účely stavebných prác uzavretá brána a hlavný vchod do pavilónu B pre deti z triedy Zajkovia a Sovičky.

            Zároveň upozorňujeme na zvýšenú hlučnosť v súvislosti s prebiehajúcimi stavebnými prácami v priestoroch materskej školy, na zvýšený pohyb stavebnej techniky v areáli materskej školy a obmedzený pohyb v areáli materskej školy.

            Žiadame vás o zvýšenie pozornosti, dodržiavanie bezpečnostných opatrení a rešpektovanie  pokynov s obmedzeným pohybom. Obmedzený pohyb je do odvolania!

            Ďakujeme za pochopenie a súčinnosť.

            Vedenie školy

          • KARNEVAL

          • Dnes 16.2.2023 sa uskutočnil fašiangový karneval v našej škôlke. Bol obzvlášť veselý. Deti sa na karneval veľmi tešili.

            O zábavu sa postaral Šašo Pepele, ktorý všetky deti roztancoval a hlavne rozosmial. Deti v krásnych a nápaditých kostýmoch zaplavili všetky triedy. Napokon bola každá maska odmenená malým darčekom. Takto veselo sme prežili karnevalové dopoludnie.   

          • Všeobecne záväzné nariadenie mesta Stupava č.7/2022, ktorým sa určuje výška príspevkov

          • Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov.

            Výšku mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov za starostlivosť poskytovanú dieťaťu v materskej škole sa stanovuje rozhodnutím zriaďovateľom- Mesto Stupava podľa VZN č.7/2022 v sume 30,-€. Toto Všeobecné záväzné nariadenie bolo schválené Mestským zastupiteľstvom Stupava dňa 15.decembra 2022 uznesením  č. 150 2022 a nadobúda účinnosť dňa 01.januára.2023.

            Pri každom prevode v poznámke treba uviesť meno dieťaťa.

            Príspevok „školné“ v materskej škole sa neuhrádza za dieťa:

            • pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,
            • ak zákonný zástupca dieťaťa o to písomne požiada a je členom domácnosti, ktorej sa poskytne pomoc v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu a predloží riaditeľovi materskej školy o tejto skutočnosti doklad,,
            • ktoré je umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu.

            Príspevok v materskej škole na základe rozhodnutia zriaďovateľa sa neuhrádza za dieťa, ktoré:

            • má prerušenú dochádzku do materskej školy na viac ako 30 po sebe nasledujúcich kalendárnych dní z dôvodu choroby alebo rodinných dôvodov  preukázateľným spôsobom,
            • ktoré nedochádzalo do materskej školy v čase školských prázdnin alebo bola prerušená prevádzka materskej školy zapríčinená zriaďovateľom alebo inými závažnými dôvodmi; v týchto prípadoch uhrádza zákonný zástupca pomernú časť určeného príspevku.

            Rodič písomne požiada o odpustenie prevádzkových poplatkov, ak je jeho dieťa choré a nemôže navštevovať MŠ, k žiadosti prikladá písomné potvrdenie od detského lekára. Ak rodič uhradí príspevok a nastanú podmienky podľa vyhlášky, za ktorých sa príspevok neuhrádza, riaditeľka predškolského zariadenia príspevok vráti na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa, alebo započíta úhradu na ďalší mesiac.

            Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov  v školskej jedálni.

            Príspevok na nákup potravín pre dieťa materskej školy je tretie finančné pásmo na nákup potravín v súlade s finančnými pásmami určenými Ministerstvom školstva SR spolu na jeden deň v sume 2,50 €.

            Ak zákonný zástupca dieťa neodhlási zo stravy do určenej hodiny, neodhlásenú stravu za daný deň musí zákonný zástupca uhradiť v plnej výške stravnej jednotky 2,50 €.  

            Termín úhrady do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca. Preplatok za stravu je odrátaný rodičovi vždy v ďalšom mesiaci. Ak rodič nemá včas uhradenú stravu, dieťa môže byť zo stravy vylúčené.

            Stravná jednotka:   desiata 0,60 €,      obed 1,40 €,        olovrant 0,50 €

             

          • MIKULÁŠ V NAŠEJ ŠKÔLKE

          • Dnešné dopoludnie sa v našej škôlke nieslo v znamení dobrej nálady, radosti a úsmevov.

            Najskôr sme privítali bratislavské DIVADLO OSKAR s predstavením „KOCÚR V ČIŽMÁCH“. Je to zájazdové divadlo, v ktorom hrajú traja herci v kombinácii s bábkami. Svojim umením vtiahli deti do deja pútavého príbehu o kocúrovi, Jankovi, černokňažníkovi a princeznej s kráľom. Veršovanými pesničkami a textami deti zaujali natoľko, že sa aktívne zapájali do deja. Po predstavení prišiel Mikuláš s anjelikom, ktorí všetky deti výmenou za básničky a pesničky obdarovali adventnými kalendármi.

          • SKRINING PRE 4-5 ročné deti

          • Vážení rodičia,

            v spolupráci s Centrom pedagogicko -psychologickej poradne a prevencie Malacky sa bude dňa 13.12.2022 - utorok realizovať v priestore MŠ špeciálno-pedagogický a logopedický skrining pre 4-5 ročné deti, ktorý je zameraný na posúdenie rozvoja kognitívnych zložiek -zrakové, sluchové vnímanie reči.

            Žiadosť o vyšetrenie v prípade záujmu Vám poskytnú triedne učiteľky.

            Vyplnenú a oboma rodičmi podpísanú žiadosť odovzdajte triednym učiteľkám do 08.12.2022 - štvrtok.

            Ďakujem.

            riaditeľka školy

          • POĎAKOVANIE

          • Srdečne by sme sa chceli poďakovať rodičom a deťom, ktorí sa nezištne zapojili do zbierky pre domovy dôchodcov, do akcie s názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“.

            Boli sme všetci veľmi milo prekvapení empatiou Vás, rodičov, samozrejme, aj Vašich detí, ktorí ste v týchto neľahkých časoch nezabudli na tých najzraniteľnejších – našich starkých.

            Chceli by sme Vám ešte raz vyjadriť úctu a vďaku a dúfame, že na tento dobrý skutok sú naše deti patrične hrdé a láska a porozumenie, ktoré prejavili teraz, ich budú sprevádzať aj naďalej.

            Ďakujeme.

            Šťastné a veselé Vianoce babičky a deduškovia.

          • Prerušená prevádzka MŠ

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľka MŠ oznamuje, že so súhlasom zriaďovateľa bude prevádzka MŠ prerušená v termíne od 23.12 2022 do 05.01.2023 vrátane.

            Prevádzka MŠ bude obnovená 09.01.2023.

          • ŠARKANIÁDA

          • Dnes 3.11.2022 sa v našej škôlke opäť konala Šarkaniáda.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Šarkaniáda je obľúbená jesenná aktivita v našej materskej škole. Deti si pod vedením pani učiteliek zhotovili veselých  pestrofarebných šarkanov. Pre deti boli pripravené súťažné disciplíny.  Školský dvor bol plný šarkanov a usmiatych detí, ktoré veselo šantili a spoločne sa tešili z pekného jesenného dňa. Červené líčka, žiariace očká a spokojné úsmevy detí svedčili o tom, že sa Šarkaniáda aj tento rok vydarila. Na záver Šarkaniády si deti pochutili na upečených zemiakoch z pahreby.