• DEŇ RODINY

          • Vo štvrtok 2.6.2022 v našej materskej škole v poobedňajších hodinách sa konalo podujatie s názvom „ Deň rodiny.“ Cieľom podujatia bolo, aby sme aspoň na chvíľku mohli uniknúť z uponáhľaného sveta a od pracovných povinností. Spoločne sa spoznali a zabavili. 

            Podujatie „Deň rodiny“ bolo prvým veľkým podujatím za účasti rodičov po pandémii koronavírusu. Kolektív MŠ vymyslel niečo nové. Na úvod sa prihovorila pani riaditeľka k deťom aj rodičom. Nasledoval tanec detí na pieseň „Dospelý “ od Mira Jaroša. Zabávala nás stupavská kapela „ Pollák Band.“ Pre deti a rodičov boli pripravené historické hry a spoločná opekačka. Deti sa mohli vyskákať na skákacom hrade. Na občerstvenie pre deti a rodičov boli pripravené rôzne nápoje a sladký koláč, ktorý nám upiekli naše šikovné pani kuchárky. Mamičky tiež prispeli svojou šikovnosťou a napiekli sladké a slané koláčiky. Počasie nám prialo a tak sa naše zábavno-rodinné popoludnie vydarilo. Počas celého podujatia vládla perfektná nálada.

            Veľké poďakovanie patrí celému kolektívu MŠ Ružová za tímovú prácu pri organizácii podujatia. Už teraz sa tešíme na ďalšie podujatie. Ďakujeme aj rodičom a deťom za príjemné popoludnie.  

          • DEŇ DETÍ NA RUŽOVEJ

          • V našej škôlke sme dnes 31.5.2022 oslavovali Deň detí. Tento rok boli témou rozprávky. Pani učiteľky sa premenili na rozprávkové bytosti.

            Deti na jednotlivých stanovištiach 1. Janko Hraško, 2. Červená čiapočka,3. Rozprávka o repe, 4. Medovníková chalúpka hádali hádanky, plnili jednotlivé úlohy. Po zvládnutí všetkých úloh dostali deti darčekové balíčky a medaily.  Opäť sme s deťmi prežili ďalší nádherný deň plný zábavy a nových zážitkov.

          • DETSKÁ ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA

          • V priebehu tohto týždňa sa v našej škôlke športovalo. Konal sa už 5.ročník Detskej športovej olympiády. 

            V rámci témy týždňa "ŠPORTOM KU ZDRAVIU" sa v pondelok deti zúčastnili interaktívneho predstavenia s názvom "Vitamíny".  Slávnostné zahájenie olympiády sa konalo v utorok. Už tradične bol zapalený aj olympíjsky oheň. Na školskom dvore bola vztýčená olympíjska zástava. Potom nasledoval sľub športovcov a zaznela aj hymna. Deti počas týždňa súťažili v rôznych disciplínach podľa vekových kategórií. V piatok nasledovalo slávnostné vyhodnotenie. Z každej triedy boli ocenené tri dievčatá a traja chlapci s najlepšími výsledkami. Všetky deti boli obdarované medajlami za športové výkony. Deti dostali aj malý darček.  Po slávnostnom vyhodnotení nasledoval ovocný piknik a diskotéka. 

          • VYCHÁDZKA DO ZÁMOCKÉHO PARKU

          • V rámci témy týždňa "ŽIVOT PRI VODE" sa všetky triedy zúčastnili vychádzky do parku. Deti mali možnosť vidieť naživo aké zvieratá žijú pri jazierku.

            Lienky si pozreli jazierko v kaštieľskom parku. Motýliky, Ježkovia, Zajkovia a Sovičky zvládli dlhšiu trasu. Navštívili Rybárstvo Stupava, kde si deti pozreli areál. Okrem toho sme videli volavku, divú kačku a aj domáce zvieratká, ako napríklad kohúta, ovečky a kravičku. Zajkovia a Sovičky navšívili aj ihrisko. Po ceste naspäť do škôlky sme spozorovali slepúcha lámavého a aj veveričku. Deti si vychádzku veľmi užili. 

          • KOLOBEŽKIÁDA

          • Opäť po roku sa v našej škôlke konala dnes 26.4.2022 Kolobežkiáda. Deti sa zúčastnili rôznych súťaží, ktoré pripravili pani učiteľky.

            Deti súťažili na piatich stanovíštiach. Na každom stanovišti deti čakala úloha a hádanka, ktorú museli splniť. Vyhodnotenie Kolobežkiády prebehlo na školskom dvore. Za odmenu dostali všetky deti medailu a pochutili si na zdravom ovocí. Na záver deti kreslili kriedou na chodník.  

          • DEŇ ZDRAVIA V MŠ

          • 7.4.2022 sa v našej škôlke konal DEŇ ZDRAVIA pri príležitosti Svetového dňa zdravia.

            Od rána deti pripravovali nátierky spolu s pani učiteľkami. Každá trieda mala za úlohu urobiť inú nátierku. Lienky pripravovali rybaciu nátierku. Motýliky pripravili cesnakovú nátierku. Ježkovia pripravili šunkovú nátierku. Zajkovia pripravovali vajíčkovú a Sovičky pripravili avokádovú nátierku. Po príprave nátierok nasledovala ochutnávka deťmi. Potom si deti spoločne s pani učiteľkami vyrobili Zdravú kuchársku knihu. Pre nepriaznivé počasie sa aktivita "BEH ZA ZDRAVÍM" presunul na zajtrajší deň. Deti z triedy Zajkov a Sovičiek sa preto vybrali na prechádzku do Zámockého parku.

          • DARUJTE DEŤOM 2% ZO SVOJICH DANÍ

          • VÁŽENÍ RODIČIA,

            KAŽDÁ FYZICKÁ OSOBA, KTOREJ PRÍJEM PODLIEHA ZDANENIU, MÔŽE 2% ZAPLATENEJ DANE VENOVAŤ NÁŠMU OBČIANSKEMU ZDRUŽENIU. OBRACIAME SA NA VÁS S PROSBOU O PODPORU NAŠEJ MATERSKEJ ŠKOLY. POMÔŽTE NÁM TAKTO ZLEPŠIŤ PODMIENKY NA VÝCHOVU A VZDELÁVANIE VŠETKÝCH DETÍ, KTORÉ NAVŠTEVUJÚ NAŠU ŠKÔLKU.

            ZA POMOC VEĽMI PEKNE ĎAKUJEME!

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

            Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

            1. Do 15.2.2022 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň
            2. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane
            3. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            4. Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane.
            5. Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:

              Obchodné meno alebo názov:

              Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:,

              Právna forma:

              Identifikačné číslo (IČO/SID):

            6. Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2022 na daňový úrad podľa Vášho bydliska

            Podávate si daňové priznanie sami?

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
            3. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

              Obchodné meno alebo názov:

              Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:,

              Právna forma:

              Identifikačné číslo (IČO/SID):

            4. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2022) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            Postup pre právnické osoby

            1. Riadne vyplňte daňové priznanie.
            2. Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).
            3. V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

              Obchodné meno alebo názov:

              Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:,

              Právna forma:

              Identifikačné číslo (IČO/SID):

            4. Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.
            5. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

            TLAČIVÁ:

            TLACIVO_2_percenta.pdf

            POTVRDENIE_O_ZAPLATENI_DANE.pdf




          • OZNAM O KARANTÉNE V TRIEDE SOVIČIEK!

          • Oznamujeme rodičom, že z dôvodu pozitivity dieťaťa na COVID-19 je od 23.2.2022  do 27.2.2022 (vrátane) nariadená RÚVZ karanténa pre deti, ktoré boli v utorok v úzkom kontakte s pozitívnym dieťaťom a pre deti, ktoré nemajú výnimku z karantény.

            Posledný kontakt s pozitívnym dieťaťom bol v utorok 22.02.2022.

            Prosíme rodičov o zvýšenú pozornosť v sledovaní zdravotného stavu svojich detí.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • KARNEVAL

          • Dňa 16.2.2022 sa v našej škôlke konal karneval. Pani učiteľky sa postarali o veselú atmosféru v triedach. Pripravili pre deti bohatý program. Deti sa zabávali, tancovali, spievali a súťažili. Veľkú radosť mali zo svojich karnevalových masiek.

            Počas celého dňa mohli deti hrať rôzne hry ako napríklad klobúkový tanec, balónový tanec a iné. Šikovné pani kuchárky nám na obed pripravili výborné fašiangové šišky. Deti boli obdarované malým darčekom - drevenou hračkou.

          • POZOR ZMENA KARANTÉNÝ V TRIEDE JEŽKOV!

          • Upozorňujeme rodičov, že z dôvodu nahlásenia pozitivity dieťaťa na COVID-19 v stredu, sa karanténa nariadená RÚVZ v triede JEŽKOV predlžuje do 21.02.2022 - pondelok (vrátane). Posledný kontakt s pozitívnym dieťaťom bol v stredu 16.02. 2022.Ďakujeme za porozumenie.

             

            OZNAM O KARANTÉNE V TRIEDE JEŽKOV!

            Oznamujeme rodičom, že z dôvodu pozitivity dieťaťa na COVID-19 je od 15.2.2022  do 19.2.2022 (vrátane) nariadená RÚVZ karanténa pre deti, ktoré boli v pondelok v úzkom kontakte s pozitívnym dieťaťom a pre deti, ktoré nemajú výnimku z karantény.

            Posledný kontakt s pozitívnym dieťaťom bol v pondelok 14.02.2022.

            Prosíme rodičov o zvýšenú pozornosť v sledovaní zdravotného stavu svojich detí.

            Ďakujeme za pochopenie.